L'economista Xavier Sala-i-Martin ha criticat les acusacions del diputat del PSC al Congrés José Zaragoza al president de la Generalitat, Quim Torra, i li ha exigit que "es retiri ja". "Fes-me cas", li ha recomanat l'economista.

Zaragoza ha titllat el president de "xenòfob" per, segons ell, haver "citat el president de la França col·laboracionista Pétain". Realment, les paraules de Torra eren un fragment del poema La ciutat llunyana, del lleidatà Màrius Torres.

Segons Sala-i-Martin, el més fort no és que Zaragoza "demostri la seva ignorància o que utilitzi l'insult", ja que al seu entendre "ja hi estem acostumats", sinó que critiqui els altres de ser col·laboracionistes. Per aquest motiu, l'economista ha aconsellat al diputat "que es retiri".

A més, Sala-i-Martin ha destacat que quan el socialista ha llegit la piulada "li hagi vingut Pétain al cap i no pas Màrius Torres". "Per què? Doncs perquè és ell qui té Pétain com a referent! De nou, unionistes acusant els altres de ser el que són ells", ha sentenciat.