L'economista Xavier Sala i Martín i el també economista, i tertulià de Rac 1 i La Sexta, Gonzalo Bernardos, van protagonitzar aquest dijous una forta enganxada a Twitter. Tot va començar quan Sala i Martín va fer una sèrie de piulades on debatia alguns dels arguments que Bernardos havia exposat en alguns dels seus articles actuals, i els enllaçava amb alguns de l'hemeroteca. La disputa començava, doncs, sent econòmica, però no va trigar a començar a ser un tema Catalunya, el català i el procés sobiranista, que va acabar amb Bernardos bloquejant a Sala-i-Martín a Twitter.

Sala i Martín assegurava en una piulada que "a principis d'any surten economistes que fan els seus rituals i prediccions", i demanava als seus seguidors "fugiu d'ells", assegurant que la ciència econòmica no permet fer aquest tipus de prediccions a curt termini amb aquesta seguretat. L'economista enllaçava un article de Bernardos on explicava quin són els millors productes, segons ell, per invertir aquest 2017, i fonamentava la seva explicació amb altres articles d'anys anteriors on exposava teories que finalment no s'havien complert.

Tant Sala i Martín com Bernardos són economistes i donen classes en algunes universitats. Sala-i-Martín ho fa a la Universitat de Columbia, a Nova York, mentre que Bernardos treballa a la Universitat de Barcelona. A més, tots dos són tertulians. Sala-i-Martín a Rac 1 i Tv3 i Bernardos a Rac 1 i a La Sexta.

Després d'això, Bernardos va voler contraatacar el seu company economista, però ho va fer passant a l'atac personal i, vinculant al procés sobiranista, més que rebatent amb arguments econòmics. Així doncs, Bernardos va preguntar a Sala i Martín, perquè "un independentista com tu escriu en castellà? Què busques d'Espanya? Una subvenció, un programa de televisió...", ja que les piulades de Sala i Martin havien estat escrites en castellà.

Va ser aleshores quan Sala i Martín va respondre-li també amb una sèrie de tuits, on criticava a Bernardos pel seu atac i exposava els motius pels quals escriu també en català al seu compte personal de Twitter.

Primer, Sala i Martín criticava a Bernardos i li deia que s'havia de ser "molt curt" o molt "ego maníac" per pensar que "tots tenim el TEU objectiu: sortir a la tele a Espanya".

Després, exposava els motius pels quals també escriu en castellà, entre ells, l'economista assegurava que "els independentistes som multilingües i ens sentim orgullosos" de ser-ho, o també exposava que el castellà el parlen 400 milions de persones a Amèrica, i assegurava que té molts seguidors d'allà. A més, afegia un dard contra Bernardos on li preguntava: "Tens algun problema amb què parli castellà o també ho prohibeix la teva constitució?".

Bernardos, que no va voler deixar aquí la cosa, va titllar-lo de "maleducat" i de fer això per voler "dissimular la teva fragilitat intel·lectual". En aquesta mateixa piulada, també li demanava un favor: "oblida'm", li deia Bernardo a Sala i Martín.

Al que aquest responia que la gent "que dóna mala reputació a la meva professió (la d'economista) sou molt difícils d'oblidar".

Tot plegat, va acabar amb Bernardos bloquejant a Sala i Martín al seu compte personal a Twitter, al que Sala-i-Martín va respondre de manera molt enginyosa: