L'economista Xavier Sala-i-Martin ha donat un calbot dialèctic al candidat d'En Comú Podem Joan Carles Gallego, després que aquest ha proposat com a solució per poder concedir ajudes pel coronavirus, que el Govern s'endeuti en 1.500 milions d'euros.

Sala-i-Martin ha recordat al candidat i sindicalista que això només serien 200 euros per a cada català, i ha insistit que l'únic remei és que s'endeuti el govern espanyol, del qual formen part els comuns.

"Catedràtic de Mary Poppins University acusant la Generalitat de NO emetre deute de 1.500 milions. Això, diu ell, seria la "gran solució". Nota: 1.500 milions són 200 euros per català! Engrunes. Nota 2: Qui realment pot endeutar-se és el Gobierno de España. I qui mana allà?: Comuns!", ha assenyalat l'economista.

Gallego ha apostat per aquest endeutament de 1.500 milions en una entrevista al programa Cafè d'idees de TVE. "La Generalitat pot endeutar-se com ja ha fet el País Valencià. Tenim un dèficit previst del 0,7% i podem augmentar-lo fins a 1,5%, cosa que representaria més de 1.500 milions d'euros per a serveis públics, ajudes a empreses...", ha indicat el candidat.

Sala-i-Martin ha acusat els comuns de parlar a base de tòpics per desqualificar els qui discrepen d'ells. "L'únic discurs que tenen és "neoliberals dolents bla bla bla", "neoliberals dolents bla bla bla". Cap proposta. Cap idea. Cap solució. Només crítica i hipocresia perquè els qui són al govern que té capacitat financera de veritat són ells. I, parlant de polítiques econòmiques, ja comencem a tenir informació de com gastarà el Gobierno de España els fons de reconstrucció europeus: projectes megamilionaris de les grans empreses amigues. Després sortirà aquest senyor acusant els neoliberals d'afavorir els de sempre!", ha pronosticat.