L'economista Xavier Sala-i-Martín s'ha manifestat convençut al programa El divan de TV3, amb Sílvia Cóppulo, que l'Estat espanyol "haurà de cedir" i acceptar que els catalans decideixin sobre si volen ser o no independents.

Sala-i-Martín ha indicat que és qüestió de temps i ha recordat que no serà el primer cop que Espanya afluixa. "Ja ha cedit al llarg de la història. En una època a Espanya no se ponía nunca el sol", ha recordat apel·lant a la pèrdua progressiva de l'imperi.

L'economista ha insistit que només hi ha una solució en el conflicte entre Catalunya i l'Estat, i és que "la gent decideixi". "No hi ha cap altra solució", ha assegurat.

Sala-i-Martín ha explicat que el conflicte de Catalunya és molt conegut ara als EUA, fins i tot a nivell popular, gràcies al referèndum de l'1-O i les càrregues policials. "Tenen gravat els policies pegant iaies durant l'1-O", afirma. Creu que això no ho podrà contrarestar el ministre espanyol d'Afers Exteriors, Josep Borrell, amb "les seves fake news".