L'economista Xavier Sala-i-Martín ha desmuntat les acusacions que ha fet l'exdirigent de CCOO Joan Carles Gallego al Govern, a qui ha acusat d'estar "absent" davant el creixement de la pobresa.

"L’absurda indignitat d’un Govern absent davant d’una realitat injusta... i a l’entretant la pobresa i la desigualtat va creixent...", ha manifestat Gallego fent una crítica política. 

Sala-i-Martín ha explicat de qui és la culpa del creixement de la pobresa, i ha explicat com es mesura.

"El llindar de la pobresa és el 60% de la renda mitjana (RM). Com que la RM creix, el llindar puja. Com que les pensions no pugen, cada cop més pensionistes són pobres. L'augment de la pobresa, doncs, és essencialment culpa de qui no puja les pensions i aquest no és el Govern", ha explicat l'economista al·ludint al fet que les competències són del govern espanyol.

"El dirigent d'un sindicat important hauria d'entendre les estadístiques i saber què és el què diuen i per què, abans de fer tweets acusatoris. Twitejar des de la ignorància és d'una irresponsabilitat superlativa, senyor Gallego", ha afegit.

"Ah, i els grans manitús d'esquerres, tan solidaris i kumbaiàs que són, ens haurien d'explicar què collons vol dir que un "estat del benestar" decideix que les pensions d'una gran quantitat d'avis estigui per sota del llindar la pobresa. Després donen les culpes al neoliberalisme", s'ha queixat.