L'economista Xavier Sala-i-Martin s'ha mostrat indignat amb l'actitud que ha tingut el diputat de Cs Carlos Carrizosa al Parlament, quan ha protagonitzat un enfrontament amb la presidenta de la cambra, Laura Borràs, sense conèixer el reglament.

"A veure: si tu ets diputat, vas de diputat i cobres com a diputat, el mínim exigible és que coneguis el reglament que regula les funcions de diputat. Si no t'agrada, dimiteix i torna els diners que has xuclat durant tants anys", ha indicat l'economista.

Tot ha començat amb la intervenció del diputat de Vox Ignacio Garriga, que ha assegurat, adreçant-se al president Pere Aragonès: "Vostès són uns lladres orgullosos de delinquir". Aquesta referència ha provocat que la presidenta Borràs l'hagi advertit que acabava de titllar de lladres el president i el Govern de la Generalitat i l'ha convidat a rectificar una "afirmació falsa i infundada". 

Tot seguit ha estat Carrizosa qui ha demanat la paraula apel·lant a una qüestió d'ordreBorràs li ha recordat que no existeixen qüestions d'ordre genèriques al reglament i que havia de concretar la raó per la qual demanava la paraula. 

Això ha provocat la irritació del diputat de Cs que ha insistit a apel·lar a la qüestió d'ordre, mentre que Borràs reiterava que no existeix al reglament i li demanava en quin article s'emparava per la petició.

"No ens faci aprendre el Reglament!"

"No ens faci aprendre de memòria el reglament!", ha exclamat Carrizosa, mentre Borràs insistia amb contundència a advertir-lo que havia de dir per quin article demanava la paraula. "No és veritat!", ha protestat Carrizosa, mentre el lletrat confirmava a Borràs que el diputat ha de concretar en quin precepte del reglament s'empara per demanar la paraula.

La presidenta ha apagat el micròfon de Carrizosa, la qual cosa ha fet que resultessin inaudibles les seves protestes, que continuaven amb el diputat dempeus al seu escó. "No té la paraula. No hi ha qüestions d'ordre. Com que no sap per quin article em demana la paraula, no té la paraula. Propera pregunta", ha sentenciat Borràs.