L'economista Xavier Sala-i-Martín ha manifestat sobre la sanció al ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, per haver venut accions d'Abengoa quan tenia informació privilegiada, que aquesta pràctica és estafar i robar.

"És una cosa molt greu i important. Quan vens unes accions sabent que una empresa està en fallida, hi ha una persona que les compra i que no té la informació, i de fet l'estàs estafant, l'estas robant", ha advertit al programa El matí de Catalunya Ràdio.

Segons Sala-i-Martín, el més greu no és això sinó que el sistema de mercat està basant en la informació transparent. "Si la gent no confia que quan compra una cosa el preu és el correcte, el mercat de valors que es van inventar anglesos i holandesos al segle XVII desapareixeria. No és només un atemptat contra les persones que estafes sinó contra el sistema", ha indicat l'economista.

Sala-i-Martin ha relativitzat que Borrell hagi dit que només van ser 9.000 euros, i ha recordat que una famosa periodista dels EUA va vendre accions amb informació privilegiada per 43.900 euros "i va estar dos anys a la presó".