El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, ha assegurat que les opinions expressades pel diputat Joan Tardà a través d'un article periodístic en què reclama obrir diàleg i bastir ponts amb Comuns i el PSC "representen el junquerisme en l'estat més pur".

"La direcció d'ERC té claríssim i així sempre ho ha manifestat que cal sumar, eixamplar, arribar a més gent, ampliar el nombre de ciutadans favorables a la república", ha assegurat.

El portaveu republicà ha recomanat la lectura de l'article de dalt a baix i ha assegurat que el seu grup no ha obert converses amb els Comuns perquè encara hi ha possibiliat d'arribar a un acord amb els grups republicans i aquesta és la seva prioritat.

El dirigent d'Esquerra ha assegurat que els republicans mostrarà el suport a Jordi Sànchez aquesta tarda en la ronda de converses amb el president del Parlament, Roger Torrent, i que anar a noves eleccions seria una irresponsabilitat. 

"No ens podem permetre no arribar a un acord. No serà per ERC que no hi haurà un govern efectiu. Jordi Sànchez no és un problema per a nosaltres i tindrà el nostre suport aquesta tarda", ha assegurat.