El president del grup parlamentari d'Esquerra, Sergi Sabrià, ha posat la taula de diàleg en el centre del que és realment prioritari. En una entrevista al programa Planta Baixa de TV3, Sabrià considera que les eleccions al Parlament de Catalunya ara és un tema secundari: "No podem aturar-ho tot a l'espera d'unes eleccions que, a dia d'avui, no tenen ni data". I ha afegit que "aquesta data ja arribarà" però espera que de les eleccions surti una "majoria independentista enorme".

Sabrià està "orgullós" de que la taula de diàleg comenci demà i ha lloat les persones que la configuraran per ambdues parts: "Hi ha gent d'absoluta confiança". A més, per la banda catalana, ha recordat que és el govern qui ha fixat els representants i més concretament per Esquerra, suposa una "aposta clara per donar una oportunitat al diàleg". Ara, Sabrià considera que és el moment "d'explorar fins on ha d'arribar".

Pel diàleg amb el govern espanyol, també considera que és molt important "posar-los la repressió al davant i que vegin amb els seus propis ulls tot allò que li estan fent a la societat catalana". En aquesta simbologia de la repressió, Sabrià veu molt positiva la participació a la taula de Josep Maria Jové, exnúmero dos d'Oriol Junqueras. Jové és un dels investigats pel Tribunal de Comptes per les despeses de l'1 d'octubre.