"Volem un país perquè la llibertat surti de la presó i la corrupció hi entri d'una vegada. Volem un país perquè l'Oriol sigui a casa i en Millet i en Rato siguin a la garjola". Així de contundent s'ha mostrat durant el ple d'investidura el portaveu del grup republicà al Parlament, Sergi Sabrià, que ha afegit que "si volem la independència és perquè volem viure en democràcia". En aquest sentit ha defensat un país "on la policia no pegui a la gent que vol votar" i "on no prohibeixin les urnes".

Sabrià s'ha mostrat satisfet de què la investidura tiri endavant, després que la CUP decidís aquest dilluns abstenir-se, i es pugui formar Govern més de sis mesos després de l'aplicació del 155. "Un Govern ens fa més forts  i ens col·loca en una millor posició per ajudar la nostra gent", ha defensat el republicà, que ha volgut afegir que el nou executiu "ha de ser una eina més per acabar amb la repressió". En aquest sentit, ha volgut estendre la mà a JxCat i ha assegurat que "sabrem treballar junts per construir un futur millor per tots els catalans".

El portaveu d'ERC també ha volgut tornar a posar èmfasi en la necessitat d'ampliar la base del sobiranisme i fer "nous republicans". Així mateix, ha defensat una "nació on hi càpiga tothom" i un "país construït en la diversitat" que sigui també  "més just, més pròsper i més lliure". Per tot això, ha defensat un "gran diàleg de país amb la voluntat constituent".

Finalment, ha volgut tenir unes paraules pels presos i els exiliats, i ha defensat que "cal batallar amb tota la contundència perquè els presos i els exiliats puguin tornar a casa amb les seves famílies". I ha recordat: "les qüestions importants a la vida, no es demanen es guanyen a les urnes i es defensen a les institucions d’aquest país". "Fins la victòria sempre!", ha conclòs.