El viceconseller d'Estratègia i Comunicació del Govern, Sergi Sabrià, considera que l'amnistia és "una victòria de país" i, per això, no comparteix la "visió més personal" que considera que té el president a l'exili i cap de cartell de Junts per al 12M, Carles Puigdemont. "L'amnistia és una victòria de país, de tots, crec que ho hauríem de valorar així. I convertir-la en un tema partidista, vinculat a una possibilitat d'investidura per personalitzar-la, em sembla un error", ha assenyalat en una entrevista amb EFE Sabrià, també responsable d'estratègia electoral d'ERC.

Sabrià s'ha remès a unes declaracions recents de la secretària general d'ERC, Marta Rovira, que va marcar distàncies amb Puigdemont en recalcar que ella "mai" no ha volgut lligar el seu retorn "a l'agenda política", després que el líder de Junts es comprometés a tornar a Catalunya si podia ser investit com a president després de les eleccions catalanes del 12 de maig. "Puigdemont té una visió més personal (de l'amnistia). Jo no la comparteixo, però és la seva proposta", ha afegit el viceconseller.

Carrega contra la "restitució" que proposa Puigdemont

Sabrià, home de confiança del president català i candidat d'ERC a la reelecció, Pere Aragonès, també ha rebatut el concepte de "restitució", que va reivindicar Puigdemont en la seva declaració d'Elna per demanar el suport del conjunt de l'independentisme per poder reprendre les regnes de la Generalitat després del 12M, després d'haver estat destituït el 2017 mitjançant l'aplicació de l'article 155 de la Constitució. Després d'assenyalar que aquesta és la tercera ocasió en la qual Junts planteja unes eleccions esgrimint aquest argument com a reclam electoral, Sabrià ha sentenciat: "Això no va de restitució, va del punt i seguit que representa l'amnistia".

"Mentre uns parlaven de restitució, els altres donàvem solucions al país", ha aprofundit, després d'advertir que el que més acosta l'independentisme a una nova "oportunitat" per aconseguir la independència de Catalunya és “la feina diària i no quedar-nos al 2017”."Si romans allà enfangat no ho aconseguiràs. I nosaltres volem la victòria definitiva, no quedar-nos amb una victòria parcial", ha afegit.

Acusa Junts de "tacticisme"

Sabrià no veu novetat entre la candidatura de Junts del 2021 i la del 12M: "És la mateixa proposta de fa tres anys amb els mateixos grupuscles de fa tres anys", ha afirmat en al·lusió al pacte subscrit per JxCat amb Estat Català, Alternativa Verda, Reagrupament, Moviment d'Esquerres de Catalunya (MESCat), Demòcrates, Joventut Republicana de Lleida i Acció per la República. A aquesta candidatura, batejada amb el nom de Junts+ Puigdemont per Catalunya, ha contraposat la llista que encapçalarà Aragonès, que sí que veu "transversal" i "amb una visió molt àmplia de la socialdemocràcia".

En al·lusió a la "llista unitària" suggerida per Puigdemont a ERC en la seva recent conferència a Elna (Rosselló), Sabrià ha vinculat aquesta proposta al "tacticisme", ja que va venir precedida d'"una llarguíssima llista de retrets" per part del líder de Junts: "Si vols compartir projecte amb algú, més aviat l'hauries de cuidar", ha apuntat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!