El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha volgut reforçar el seu nucli dur a Palau i ha ascendit la fins ara consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, a vicepresidenta. El segon canvi que ha fet el president de la Generalitat és el d'ascendir Sergi Sabrià com a nou viceconseller d'Estratègia i Comunicació. L'objectiu del president és d'augmentar el contingut polític de l'executiu per encarar l'últim any de legislatura, que, segons el mateix Aragonès, acabarà quan toca: el febrer del 2025. Sabrià és un gat vell de la política catalana. Fins ara ocupava el càrrec de director de l'Oficina de President. Home de partit, és llicenciat en Ciències Polítiques i de l'Administració per la Universitat Pompeu Fabra. 

Sergi Sabrà, ara, entoma el càrrec amb l'objectiu de reforçar l'executiu d'Aragonès. Va ser un dels negociadors d'ERC per a la constitució del Govern de la Generalitat entre els republicans i Junts, que poc més d'un any més tard s'acabaria trencant. És un negociador dur, que no defuig dels xocs dialectals amb els adversaris polítics. De fet, ha estat una de les veus més dures d'ERC amb Junts per Catalunya, sobretot quan va ocupar la presidència del grup parlamentari d'ERC, durant la presidència de Quim Torra

El càrrec de viceconseller

El càrrec de viceconseller el va instaurar l'exlíder d'Esquerra Republicana i exvicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, l'any 2008, enmig del segon tripartit. Carod-Rovira va nomenar en el seu moment Roser Clavell viceconsellera d'Afers Exteriors, amb l'objectiu de projectar la Generalitat al món. Tot i que va especificar que això no implicava ni més càrrecs ni més diners, Convergència i Unió va criticar aquesta figura perquè es va crear en temps de crisi econòmica

Nascut a Palafrugell, Sergi Sabrià entre els anys 2007 i 2015 va estar vinculat a la política local de Palafrugell (Baix Empordà), d'on va ser alcalde entre el 2009 i el 2011. Amb l'entrada d'Oriol Junqueras al lideratge dels republicans, Sabrià va començar a guanyar pes dins del partit. El 2011 va ser elegit president del Consell Nacional d'ERC i el 2015, portaveu nacional del partit. 

Expresident d'ERC al Parlament

Ha estat diputat al Parlament de Catalunya per Esquerra Republicana entre 2012 i 2021, i president de grup republicà la darrera legislatura, entre 2018 i 2021, després de la marxa de Marta Rovira a l'exili. Sabrià va formar part de la candidatura de Junts pel Sí com a número 9 de Girona, així com va formar part de l’Executiva Nacional d’Esquerra Republicana com a vicesecretari general de Comunicació i Estratègia.

Sergi Sabrià també va treballar a la Direcció General de Difusió de la Generalitat, on va ser el tècnic responsable del Programa “Catalunya Hoy” (2001-2003). Més tard, va ser el cap de Relacions Externes i Internacionals del Departament d’Educació entre 2003 i 2006. Així mateix, entre 2007 i 2008 va ser el responsable de l’Oficina del delegat del Govern a Girona. A més, ha estat director de l’Institut Català del Suro i secretari general de l’Associació d’Empreses Sureres de Catalunya i és patró de diverses fundacions, com la Fundació Cultura i la Fundació Josep Pallach.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!