El president del grup parlamentari d'ERC al Parlament, Sergi Sabrià, s'ha mostrat sorprès pel fet que "en ple segle XXI es negui el dret a l'autodeterminació". Així ha reaccionat el republicà a la reunió que ha tingut lloc aquest dilluns entre els presidents Quim Torra i Pedro Sánchez. Sabrià ha assegurat que estan satisfets que "s'hagi reprès el diàleg amb l'estat espanyol" però ha constat que "només extraiem bones paraules d'aquesta reunió". 

"Ens sembla especialment sorprenent sortir el 2018 a negar el dret a l'autodeterminació quan democràcies avançades com el Canadà i el Regne Unit han estat capaços d'acordar-ho", ha afegit el cap de files dels republicans al Parlament. 

En aquest sentit, Sabrià ha assegurat que existeixi "un canvi de formes" i ha elogiat que "s'hagi reprès el diàleg després de molts mesos", però ha advertit que no hi ha "cap novetat important", ja que Catalunya "necessita poder parlar del dret d'autodeterminació". 

"És important que hi hagi una taula on poder parlar de forma bilateral, i des d'aquest punt de vista estem satisfets que s'hagi establert", ha afirmat Sergi Sabrià, tot i advertir que "exercir el dret d'autodeterminació" és indispensable.