“L’Estat espanyol només té ganes de venjança i tothom ho està veient”. És el que ha assegurat l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, en una entrevista a Catalunya Ràdio acompanyada de Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, Maties Serracant, alcalde de Sabadell i Isaac Peraire, alcalde de Prats de Lluçanès. Els quatre han coincidit en afirmar que a l’Estat espanyol “li està caient la màscara”.

Sabater ha apel·lat a no normalitzar la repressió que s’està imposant a Catalunya; Isaac Peraire ha volgut afegir que “per combatre la repressió s’ha d’actuar amb contundència i rigor”. Per la seva banda, Marta Madrenas ha indicat que “s’estan perseguint idees i tot aquell que està disposat a renunciar-hi rep un tracte més suau”.

Maties Serracant ha centrat el seu discurs en la lluita de la ciutadania recordant que “hem d’estar convençuts que el carrer mai no s’aturarà perquè si ells no paren, nosaltres tampoc”. En la mateixa línia, l’alcaldessa de Badalona ha destacat que “com més ens reprimeixin més s’indignarà el carrer”.

Pel que fa a les eleccions convocades pel 21 de desembre, l’alcalde de Prats de Lluçanès ha reafirmat que serviran per “defensar la República a sac”, Sabater ha afegit que fins i tot si s’arribessin a manipular els resultats d’aquesta votació “no aconseguirien canviar les nostres idees”.

Finalment, Madrenas ha opinat sobre la fórmula en què els partits es presentaran a les eleccions. La batllessa ha assegurat que donarà suport a qualsevol alternativa que pugui agrupar els partits independentistes “amb o sense representants polítics a les llistes”. Tot i això, ha volgut subratllar que “Puigdemont només pot liderar el procés si és encapçalant una llista única”.