Es van presentar a les eleccions prometent que cap càrrec electe repetiria mandat però tres anys després i a un any vista de les municipals, Guanyem Badalona, el partit de l'alcaldessa Dolors Sabater, es planteja fer marxa enrera. La formació estudia canviar el seu codi ètic perquè Sabater pugui tornar a ser candidata. La raó, segons fonts del propi partit, és que és una persona capaç de generar "consens".

Aquest "replantejament" neix després que Guanyem hagi començat una ronda de contactes amb polítics i moviments socials i hagi constatat que Sabater té el vist-i-plau de molts d'ells per repetir al capdavant del consistori. En un comunicat, la formació assegura que "no es descarta que Dolors Sabater pugui liderar aquesta candidatura àmplia i unitària com a persona capaç de generar amplis consensos i que simbolitza la transformació viscuda a la ciutat des del 2015". Però perquè això passi serà necessari modificar el codi ètic del partit, que actualment limita els càrrecs a un únic mandat. Fonts de Guanyem asseguren que és "una organització viva" i que el partit podria "replantejar-se a sí mateix" si es considera que Sabater és el millor nom per encapçalar una candidatura.

Aquest dissabte, el partit va celebrar una assemblea per treballar ja, de cara les municipals del 2019. En ella es va acordar crear una candidatura que "ha d'unir les forces polítiques que conformen l'actual govern municipal (ERC i ICV-EUA), però també de gent provinent de moviments socials i independents.