"Ni el 2019 vaig ser una heroïna, ni avui he de ser el cap de turc". Així s'ha defensat la líder de Guanyem Badalona, Dolors Sabater, de les crítiques pel fracàs de la negociació amb el PSC que han dut al popular Xavier García Albiol a l'alcaldia de nou. Sabater ha defensat que no defuig la seva responsabilitat en la impossibilitat d'acord, però ha assenyalat que el fracàs és "del conjunt de les forces d'esquerres". 

"És més fàcil buscar culpables que assumir responsabilitats", ha lamentat en aquest sentit, que ha defensat que qui ha posat "en safata l'alcaldia al PP han sigut les esquerres" no només la seva formació. 

A més, Sabater ha subratllat que la proposta d'acord del PSC va arribar només 20 hores abans del ple i ha recordat que el seu partit, que és assembleari, no tenia marge per acceptar la proposta. A més, ha assegurat que en el pacte dels socialistes va "desaparèixer a última hora" una clàusula que permetia validar el pacte a través de l'assemblea del partit posteriorment a la investidura.

La impossibilitat de sotmetre-ho a votació a la militància i el desacord en el temps del mandat, que el PSC volia a parts iguals i que Guanyem defensava que havia de ser de dos anys per Sabater i d'un per Rubén Guijarro, han impedit finalment l'acord.