La ciutat de Sabadell celebra aquest diumenge una consulta popular sobre el model de l’Estat espanyol, és a dir, si vol un sistema republicà o un règim monàrquic com l’actual.

La consulta ha començat a primera hora de matí un cop superats els entrebancs que van amenaçar amb la seva suspensió. Dijous Radio Sabadell va informar que la Junta Electoral de Zona havia suspès la consulta, però divendres el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va negar que la JEZ l’hagués prohibit.

En un comunicat, el TJC va assegurar que la JEZ va rebre una "consulta interna" del secretari de l'Ajuntament respecte la cessió d'espais públics per la consulta i que es van limitar a respondre aquest requeriment. "La Junta no s'ha dirigit a l'Ajuntament de Sabadell, ni aquest a ella, per tant, no hi ha res ni autoritzat ni prohibit", va apuntar el tribunal.

En tot cas, la plataforma organitzadora, Consulta Republicana 6 d’octubre, va anunciar que la voluntat del col·lectiu era mantenir la jornada tal com estava prevista perquè no havien rebut "cap comunicació oficial".