Rússia ha tornat a negar avui haver fet ciberatacs contra Espanya per interferir en el procés català i ha titllat aquestes acusacions d'"infonamentades" i provocadores". "Des del mateix inici de la crisi catalana vam declarar que les acusacions contra Rússia de ciberatacs són infonamentades i provocadores", ha dit Vladímir Titov, viceministre d'Exteriors, a l'agència Interfax.

Titov ha subratllat que Moscou, "basant-se en els principis universals del dret internacional, veu els esdeveniments a Catalunya com un assumpte intern d'Espanya". "Expressem la confiança que la situació s'arreglarà a través del diàleg estrictament en el marc de la legislació espanyola i en l'interès d'una Espanya unida i pròspera, respectant els drets i llibertats de tots els ciutadans d'aquest país", ha afegit.

Les declaracions de Vladímir Titov arriben després que diversos membres del govern espanyol es referissin durant el mes de novembre passat a accions de desinformació a través d'internet procedents de territori rus i relacionada amb el procés independentista. De fet, anteriorment, el Ministeri rus d'Exteriors ja va advertir de que les acusacions "infonamentades" del govern espanyol contra Rússia podien malmetre les relacions entre els dos països.