"Qui dóna les autoritzacions de vol és el Ministeri de Foment". Amb aquestes paraules, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha carregat a Els Matins de TV3 contra la ministra en funcions, Ana Pastor, perquè, a banda d'autoritzar un gran volum de vols des de l'aeroport del Prat, ara "pot demostrar fermesa, però ho hauria d'haver fet abans" perquè "hi havia dades objectives que això podia passar".

I no només això. També s'ha mostrat molest pel fet que el Govern convoqués Vueling per dilluns a les 17 hores i, després que ho anunciés diumenge, el Ministeri de Foment va decidir convocar l'aerolínia pel mateix dia, però a les 16 hores i a Madrid.

Lamentant-se per tots els usuaris que "estan emprenyats amb raó", el conseller de Territori ha explicat que quan el cap de setmana el Govern va constituir una cèl·lula de crisi, cada vegada la companyia "ha anat canviant de relat". Per això, ha emplaçat els responsables de Vueling a "posar les dades sobre la taula" i a "ser transparents" perquè "si no, no ens entendrem".

Rull ha aprofitat l'ocasió per tornar a posar en relleu que "hem de poder decidir des d’aquí quina mena de país volem i com gestionem l’aeroport" perquè, al seu parer, "la decisió que Iberia vagi a Madrid i Vueling es quedi a Barcelona és política". 

Motius polítics

En aquest sentit, Rull ha tornat a carregat contra el Govern espanyol perquè, per exemple, "més del 40% del pressupost de Territori es dedica a pagar coses que ja estan fetes o coses que encara que no estiguin fetes, es paguen, com la línia 9 del metro, que la paguem com si estigués feta" i tot plegat "és pel dèficit fiscal".

Per això ha explicat que la nova Convergència "ha de ser una eina vàlida per construir una Catalunya independent" i que defensi el dret a decidir "com a instrument per poder accedir-hi". Per ell, que Marta Pascal sigui una de les possibles cares noves que pugui acabar liderant el partit és una bona notícia, tot i que això "ho decidirà la militància".

Però que el congrés de CDC per refundar el partit sigui aquest cap de setmana ha propiciat, al seu parer, que "es produeixi aquest espectacle mediàtic" referint-se a les informacions que els mitjans de Madrid han tret a la llum sobre l'Ajuntament de Girona, on "només s'han demanat alguns expedients".