El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha considerat "rellevant" l'oferta que hauria fet Suïssa per fer de mediadora entre el govern espanyol i el català davant el conflicte polític que s'està vivint. Després de visitar l'antiga estació dels FGC, Rull ha demanat prudència i ha indicat que caldrà veure "quin recorregut té" l'oferta que, segons l'emissora suïssa RTS, hauria fet el Departament Federal d'Afers Exteriors del país a Catalunya. 

El conseller ha dipositat tota la seva confiança en Raül Romeva, conseller d'Afers Exteriors, perquè sigui ell qui s'encarregui d'aquest assumpte. Rull també ha lloat la iniciativa de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Barcelona (Icab) i ha remarcat que totes les opcions "s'han de valorar i que són molt rellevants". 

Per últim, Rull ha considerat com a "prioritat bàsica" dur a terme la voluntat dels ciutadans de Catalunya entrant en un context de diàleg i ha insistit en la predisposició del Govern a fer-ho. Tot i això, espera que el govern espanyol també surti d'aquest enrocament en el qual s'ha instal·lat. "M'agradaria entendre que a l'altra banda hi ha la mateixa predisposició", ha afirmat.