El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, ha contestat aquest dimecres al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que ara mateix "no és hora de fer preguntes, sinó de donar respostes". En una visita al Saló Nàutic de Barcelona, i després de la compareixença de Rajoy, Rull ha apostat per la via del diàleg i ha lloat la iniciativa de Carles Puigdemont. "El gest del president és molt rellevant. Ara cal veure si Rajoy està a l'altura o no i si recull el guant de diàleg. A nosaltres ens agradaria que sí", ha afirmat.

Rull no s'ha mullat i ha seguit la mateixa línia que el president, quan li han preguntat per si el Govern ha declarat la independència. "Puigdemont va agafar les regnes del mandat democràtic del poble de Catalunya l'1 d'octubre. Hem de veure com s'expressa el requeriment, en el sentit de si això ja és l'article 155 o per iniciar-lo, però el més rellevant és si Rajoy vol dialogar o no", ha afegit. 

El conseller de Territori i Sostenibilitat ha assegurat que ells sempre voldran dialogar i que està a la mà del president del govern espanyol apostar per la democràcia o per la "imposició". "Nosaltres sempre apostarem per la via del diàleg i de la política. És el que ens demana tothom i és el que oferim", ha sentenciat. 

D'altra banda, quan li han preguntat per la presència policial als ports de Barcelona i Tarragona fins al 18 d'octubre, Rull ha considerat el fet com un "mal presagi" i ha afegit: "Forma part de la resposta del no diàleg. A vegades els fets parlen més alt que les paraules", ha conclòs.