El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, no entén la manca de previsió d’Aena per tal d'evitar les aglomeracions que s’han produït a l’aeroport del Prat. “Aena sap quantes operacions hi ha cada dia i quins vols arriben. No hi havia ningú que pogués preveure que no hi havia suficients elements?”, ha declarat Rull al programa El Matí de Catalunya ràdio.

En aquesta línia, Rull s’ha mostrat crític amb el fet que les cues només hagin afectat, de forma important, l’aeroport de Barcelona i no la resta d’aeroports de l’Estat. “Com és que les cues no s’han produït amb la mateixa intensitat en altres aeroports? Per què no ha passat a Madrid?”, ha exposat Rull. 

El conseller també ha declarat que "hi ha una mentalitat de l'Estat que creu que a Espanya hi ha un aeroport de referència, que és Madrid, i la resta són subsidiaris" i ha deixat clar que “si l’Estat volgués castigar Catalunya amb una mala gestió de l’aeroport, estaríem parlant d’una altra ofensa”.

Rull ha lamentat que el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, no fos present aquest passat dimecres a la reunió de l’executiu català on es va crear la comissió de seguiment del Prat. No obstant, ha confessat que va parlar amb ell telefònicament i està “convençut” que l’”Estat farà un exercici de sentit comú i s’incorporarà a la comissió de seguiment ja que el que ha passat és molt greu i no es pot continuar amb aquesta improvisació”. 

Rull també ha explicat que al llarg d'aquesta crisi ha mantingut converses amb el ministre de Foment, Iñigo de la Serna, amb qui vol parlar "a fons" sobre les condicions amb què vindran els policies al Prat. Rull vol garanties de l'arribada de nous policies ja que "els cossos policials de l'Estat tenen reticències a venir a Catalunya" i recorda que "això no ho han de pagar els viatgers". 

Sense deixar de mostrar-se crític amb el comportament del Govern espanyol, Rull ha declarat que “és una mica trist que haguem d’estar sobre l’Estat perquè compleixi les competències que encara té a Catalunya”.