Les juntes de tractament de les presons de Lledoners, Mas d'Enric i Puig de les Basses van establir un règim de segon grau pels presos polítics. Una decisió que el conseller Josep Rull no accepta: "El nostre és un tercer grau de manual" i afegeix que "si algú el troba forçat és perquè Espanya està malalta". Les declaracions les recull Empar Moliner en una entrevista que li ha fet per Catalunya Ràdio. Rull no entén com complint tots els requisits que es demanen de "família, element social, trobar feina i no tenir risc de reiteració delictiva" no se'ls concedeix. A més, es mostra convençut que la llargada de la pena serà la mateixa d'aquí a mig any "quan ens tornin a revisar".

Pel que fa al paper de la fiscalia, Rull dona per fet que sempre "recorrerà els permisos de tot però igualment s'ha de demanar". A més, en plenes negociacions per investir Pedro Sánchez, sosté que si "la fiscalia recorrés seria vist com un element repressiu en plenes negociacions". Sobre el Tribunal Suprem considera que "està rebent moltes garrotades perquè alguns el consideren massa tou". 

Rull lamenta que el tercer grau no sigui efectiu per la situació personal que viu en primera persona: "Tindríem dos o tres dies que ens deixarien sortir i per les nostres famílies això seria un gran regal". 

En aquesta entrevista, el conseller també dona alguns detalls del seu dia a dia a la presó. Lamenta que les parets són grises i això fa que tinguin menys llum. Darrerament s'ha apuntat a teatre i també han col·laborat amb la Marató de TV3 d'enguany.