Despres que Junts per Catalunya va presentar aquest dissabte la seva proposta per activar la declaració d'independència al Parlament, aquest vespre ha estat un dels presos polítics,Josep Rull, qui ha sortit a replicar a les veus que mostren l'escepticisme davant les possibilitats de tirar endavant aquest procés, però també aquells qui ara posen en dubte l'1-O.

"El que em nego radicalment després d'aquests tres anys de presó és que ens vulguin abaratir el somni, que ens diguin que vam fer malament, que allò no va valer la pena, que no ens diguin que no vam ser capaços d'admirar el món", ha reclamat en referència als 10 anys de presó que està complint a Lledoners per la seva participació al referèndum de l'1-O.

Rull, que ha tancat el míting d'aquest vespre a Sabadell atès que Laura Borràs ha de participar en un debat de candidats a TVE, ha insistit que l'independentisme és imparable quan va plegat, tot i que ha admès que l'Estat està disposat a tot -"subratllo, a tot", ha insistit- per impedir-ho.

"Ens va treure la policia del Congrés"

De fet, ha aprofitat per replicar la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, que avui ha assegurat que el món ha deixat de mirar Catalunya, i li ha retret que quan van assumir l'acta de diputats va permetre que la policia entrés a treure'ls del Congrés, tot i ser diputats de la Cambra, i que aquesta situació a qualsevol país del món seria inaudit

"Que ens han de venir a dir de decadència, que ens ha de venir a dir de llibertat. Ens van inhabilitar sense donar-nos ocasió d'expressar-nos", ha denunciat, per reclamar que el 14-F es converteixi en un discurs de fermesa: "Ens en podem sortir i ens en sortirem".

Canadell: "O referèndum o DUI"

També el candidat número 3 per Barcelona i expresident de la Cambra, Joan Canadell, s'ha referit a la proposta de Junts per fer efectiva la república. "Hi ha dues opcions per fer-ho, un referèndum pactat, vinculant i amb mediació internacional i si no volen aquesta, la via unilateral. Senyor Illa i senyor Sánchez decidiu què voleu, nosaltres farem la República, vosaltres decidiu com la fem", ha reblat.

Joan Canadell / Júlio Díaz

Joan Canadell en un moment del míting d'aquest diumenge / Júlio Díaz

Artadi: "No tot s'ha fet bé"

La portaveu del partit i també candidata per Barcelona, Elsa Artadi, ha advertit que només JxCat garanteix un govern independentista i que no serà possible amb partits no independentistes a l'executiu, en referència a la proposta d'ERC d'incorporar els comuns a l'acord. "Aquesta gent dels comuns són els de Podemos a Madrid, els que pugen el pressupost dels militars, la Casa Reial i donen ajudes als toreros, i també la gent de Colau, que és la que ha fet la pitjor gestió de la pandèmia de tots els municipis catalans”, ha retret.

Artadi, però, ha afegit que Junts també han de garantir-se el lideratge al Govern. Ha assegurat que no es pot dir que al Govern "s'hagi fet tot bé" per la qual cosa JxCat ha de "tornar a agafar el lideratge per fer un executiu fort i eficaç".

puigneró, ciuró, rull, madaula, artadi, canadell JxCat Sabadell / Júlio Díaz

Damià Calvet, Joan Canadell, Josep Rull, Aurora Madaula, Elsa Artadi i Lourdes Ciuró a Sabadell / Júlio Díaz

En concret, Artadi ha apuntat directament els departaments de Salut i Benestar que encapçalen els republicans Alba Vergés i Chakir El Homrani en criticar que la gestió de les residències per part de Salut va arribar massa tard, igual com la tramitació correcta dels ajuts als autònoms, mentre que els tests massius i els rastreigs "no es van fer prou eficients per fer confinaments selectius en comptes de generalitzats".

 

A la imatge principal, Josep Rull durant la seva intervenció al míting de JxCat / Júlio Díaz