Gestos constants de suport als presos polítics. Molts catalans fa mesos i mesos que mostren i demostren als presos que no estan sols i, des que van arribar a Catalunya, la proximitat ha permès que les mostres de suport i estima hagin anat a més.

Quan els diferents dirigents independentistes van arribar, van ser rebuts per centenars de persones, que van protagonitzar diferents marxes per la llibertat dels presos polítics i exiliats, cada dimarts se celebra un sopar al costat de la presó de Puig de les Basses, on hi ha la consellera Dolors Bassa i es fan milers i milers de gestos més impossibles d'enumerar-los tots.

Però un dels que més ha cridat l'atenció al conseller Josep Rull és el xiulet del tren dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que a primera hora del matí baixa de Súria al Port de Barcelona i passa pel costat de la presó de Lledoners. "Ens emocionem!", els ha volgut fer saber Rull, que s'ha mostrat molt agraït i orgullós pels "grans professionals"

El conseller, que com a titular de Territori era responsable de la gestió dels FGC, ha volgut deixar clar que aquesta companyia ferroviària "per l’esforç de molts, ha esdevingut una de les millors companyies del món". El xiulet que senten els presos polítics que són a Lledoners és el que transporta sals potàssiques i de desglaç des de les mines de l’empresa Iberpotash a Súria fins al Port de Barcelona.

Mapa: Bernat Borràs / Ferropedia

Rull ha rebut moltíssimes respostes al seu compte de Twitter, entre elles, de treballadors dels FGC, que, com la resta, reclamen la seva llibertat.