El conseller empresonat, Josep Rull, ha demanat aquest dimecres "que no es jugui més amb les famílies" dels presos polítics generant expectatives amb els indults "que no es compleixen mai". "Demano que no es frivolitzi amb instruments ni amb esperances sobre la llibertat de persones que no hem comès cap delicte per ser a la presó", ha reclamat en declaracions des de Terrassa, durant la recollida de signatures per la candidatura de Junts per Catalunya el 14 de febrer.

"Aquesta proposta que fa Sánchez fa flaire d'electoralisme", ha assenyalat Rull. Aquest dimarts, Pedro Sánchez va obrir mínimament la porta als indults, en el seu balanç del 2020, sense definir res més fins que la proposta arribi a la taula del Consell de Ministres i apostant pel "retrobament" entre Catalunya i Espanya.

"No ens podem penedir d'haver defensat les nostres idees"

"Malgrat que hi hagi una fiscalia que intenti que renunciem a la nostra manera de pensar, nosaltres diem que no. No hi renunciarem mai", ha reivindicat Rull, assegurant que no se'n penediran "mai". "No ens podem penedir d'un delicte que no hem comès. No ens podem penedir d'haver defensat pacíficament les nostres idees i haver-ho fet a les urnes", ha reiterat. 

Josep Rull Mútua Terrassa   Sergi Alcàzar

El conseller empresonat, Josep Rull, ha demanat aquest dimecres "que no es jugui més amb les famílies" dels presos polítics generant expectatives amb els indults. / Sergi Alcàzar

Com molts altres, Rull defensa l'amnistia com "l'instrument potent per canviar les coses" perquè parteix de la base "que no hi ha culpabilitat". "I això no ens interpel·la només a nosaltres, que som a la presó, sinó als exiliats i altres processats en aquesta onada repressiva", ha assegurat.

La candidatura de Junts per Catalunya al Parlament de Catalunya

Per altra banda, Josep Rull ha defensat la victòria de l'independentisme a les urnes el 14 de febrer. "Necessitem instruments potents com ho és JxCat per generar una altra onada d'esperança", ha defensat el conseller, apel·lant a l'onada d'esperança que es va generar l'1 d'octubre. "Volem posar a disposició la candidatura de Junts per poder avançar i ajudar que l'independentisme català torni a tenir una victòria esclatant", ha reivindicat.

Rull aposta per una victòria "democràticament, i a les urnes", i ha volgut demostrar que continuen en actiu des de la presó. "No ens rendirem mai. Els nostres ideals són imbatibles", ha assegurat.