El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha aprofitat el darrer problema al sistema de rodalies de Renfe per enviar un missatge a l’Estat espanyol, al ministeri de Foment i al seu ministre.

En un seguit de piulades al seu compte de Twitter, Rull ha explicat que després del descarrilament d’un tren aquest dijous a l’R15 és “urgent invertir-hi”. En aquesta línia ha recordat que durant aquest 2015, aquesta línia de Renfe, que uneix Reus amb Móra la Nova, ha patit “més de 15 avaries de tren, 5 avaries d’infraestructura i 2 descarrilaments”. Una situació que Rull ha qualificat d’”inacceptable”.

En aquest sentit, ha recordat que demà coincidirà amb el ministre de Foment a Barcelona a qui li demanarà que “acceleri” la inversió prevista pel 2017, “per evitar avaries i descarrilaments i recuperar horaris reduint el temps de viatge”.

El conseller ha lamentat la falta de compromís estatal i ha reiterat la necessitat d’assumir la responsabilitat del servei ferroviari des de Catalunya.

Aquest dilluns es reprèn la circulació de trens

Els trens tornaran a circular aquest dilluns a la línia R15, la que uneix Reus amb Móra la Nova, després de gairebé quatre dies sense servei arran del descarrilament d’un tren de mercaderies aquest passat dijous.

No obstant, fonts d’Adif afirmen que encara no saben a quina hora exacta es concretarà el restabliment del servei ja que estan a l’espera de saber com es desenvolupen en les pròximes hores els darrers treballs de reparació i condicionament de la via.

Tot i així la previsió és que, si no pot ser a primera hora del matí, serà, com a molt tard, pels volts del migdia.