La diputada de Ciutadans Anna Grau va assistir ahir al partit de la selecció espanyola a Cornellà, al camp de futbol de l'Espanyol. Grau, visiblement exaltada, i envoltada -com ella diu- de banderes bicolors crida amb força: "Arriba España!". Cal recordar que aquesta proclama, lluny de ser el crit patriòtic "Viva España", és plenament franquista. L'origen d'aquest crit es sol atribuir al regeneracionista Macías Picavea, que després va ser adoptat pel dictador José Antonio Primo de Rivera, com a part de la propaganda feixista i de la Falange espanyola. De fet, junt amb "Una, grande y libre", l'"Arriba España" era un dels lemes més comuns que usaven els franquistes. L'exconseller Josep Rull ha repiulat el vídeo comprensiblement atònit amb l'escena, de fet ell ha assegurat que li sembla "al·lucinant".

Rull notablement sorprès, o no tant, ha publicat un tuit on argumenta que amb l'"Arriba España" només li queda afegir-hi "Viva Franco", per acabar d'amanir el simbolisme franquista. En el vídeo diverses persones despleguen una llarga bandera Espanyola. Entre els patriotes, el diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa i Nacho Martín Blanco també xisclen els càntics i mouen la bandera amb nervi.

La Selecció espanyola ha tornat a Catalunya després de divuit anys d'absència. Avui 'La Roja' s'enfrontava a Albània a l'estadi de l'Espanyol a Cornellà-El Prat. Els aficionats de la selecció tenien moltes ganes del seu retorn i van omplir els encontorns de les instal·lacions esportives del club blanc-i-blau. Banderes espanyoles a vessar, càntics espanyolistes i fins i tot proclames contra l'independentisme i crits d'ultradreta, amb una fortíssima presència del partit d'extrema dreta Vox. "Puigdemont a prisión!", es van sentir diversos cops als voltants del camp que va acollir la jornada de futbol. Diversos vídeos van captar, a més, que durant els moments on s'han insuflat proclames contra els líders independentistes, alguns diputats de Vox hi eren presents, com Joan Garriga i Alberto Tarradas. 

En un dels vídeos que corre per les xarxes socials, els aficionats ultraespanyolistes despleguen una pancarta on s'hi pot llegir: "Kosovo és Sèrbia. Catalunya és Espanya". Cal recordar que Kosovo actualment és reconegut com a Estat Sobirà per 98 dels 193 països de l'ONU. Però Espanya és un dels que no vol acceptar la independència del seu territori. També es van sentir crits de "Unidad Nacional", una de les proclames ultradretanes més típiques en les seves manifestacions ultres. Amb aquest caldo de cultiu, amb símbols espanyolistes d'ultradreta, Vox va fer acte de presència per tractar de pescar vots i simpaties. De fet, en alguna ocasió els aficionats cridaven: "S'ha de votar a Vox!"