L'exconseller de Territori i Sostenibilitat i diputat suspès de JxCat al Congrés Josep Rull abandonarà aquest dimarts durant unes hores la presó de Lledoners (Barcelona) --en la qual compleix presó preventiva per la causa del procés independentista-- per acompanyar el seu fill durant una operació quirúrgica. El permís extraordinari li va ser concedit fa un mes pel tribunal que va jutjar el cas.

Els magistrats van detallar en aquesta ocasió que el permís haurà de cenyir-se exclusivament a la visita al menor a l'hospital el proper 20 d'agost amb sortida i reingrés en els termes i horaris sol·licitats pel centre penitenciari. Així, Rull sortirà a les 06.30 hores i tornarà una vegada finalitzi l'operació quirúrgica a l'hospital infantil en el qual el seu fill serà tractat.

A més, el tribunal apuntava que per al centre penitenciari de Lledoners "s'adoptaran les mesures de seguretat necessàries per al desplaçament a l'hospital, permanència amb custòdia i reintegrament al centre penitenciari". Va avisar també a la força policial encarregada, que són els Mossos d'Esquadra, que evitin que la sortida "tingui un altre objecte diferent a l'autoritzat".

La decisió es va adoptar vist l'informe favorable de la Junta de Tractament de la presó de Lledoners i també el de la Fiscalía, favorable a la sortida encara que condicionant-la a l'adopció de mesures de seguretat adequades.

Rull ja ha abandonat la presó amb l'aval del Suprem en dues ocasions anteriors per assistir a proves diagnòstiques realitzades al menor. Aquestes sortides van ser autoritzades sobre la base del reglament penitenciari que preveu la sortida de la presó per motius humanitaris, entre ells una malaltia d'un familiar directe, per un temps a establir i sota mesures de seguretat.

L'exconseller i la resta de presos del procés independentista estan a l'espera de la sentència del judici al procés, que va quedar vist per a sentència a mitjans de juny.