El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha assegurat avui que BCN World "ja no existeix" perquè ha estat canviat per un centre recreatiu i turístic. "No era un bon projecte", ha afirmat el líder de la proposta convergent estrella de la passada legislatura.

Molt lluny queda la fotografia de l'aleshores president de la Generalitat, Artur Mas, en què oferia els terrenys a l'empresari Enrique Bañuelos, després de la negativa del magnat nord-americà Sheldon Adelson de construir a Catalunya l'Eurovegas. Fins i tot l'executiu va arribar a baixar l'impost sobre el joc del 55% al 10%.

Ara, amb els republicans al Govern, i en mans de la CUP l'estabilitat parlamentària, l'aposta s'ha anat diluint. El desembre Mas oferia als cupaires paralitzar el projecte, i actualment hi ha discrepàncies dins del Govern sobre si fer una consulta a nivell territorial o a nivell de tot el país.

16.000 milions per l'L9

"Hem hagut de buscar sistemes de finançament molt cars", ha justificat aquest dissabte el conseller al programa Via Lliure de RAC1. La nova línia de metro L9, inaugurada divendres, s'havia xifrat en 2.464 milions d'euros, però acabarà tenint un cost de 16.000. A més a més, de moment només funcionaran 28 de les 53 estacions que s'havien projectat.

El cost, que serà sufragat íntegrament per la Generalitat, va ser motiu de tensions en la presentació de la línia. El Govern no havia convidat la ministra de Foment en funcions, Ana Pastor, i aquesta l'havia acusat de "veto". "Quan el finançament és 100% nostre, no convidem l'administració general de l'Estat", ha afirmat Rull.

De la mateixa manera que ahir ho va fer el president Puigdemont, i que va fer aixecar Albiol de la cadira i marxar, el conseller de Territori ha remarcat que "el 40% menys de recursos que aporta l'Estat a Catalunya és real". En aquest sentit, ha afegit que si bé la relació entre el seu predecessor Santi Vila i Ana Pastor era bona, "no s'ha aplicat" allò que s'havia de fer.