El conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Josep Rull, ha reclamat a la ministra de Foment, Ana Pastor, "la transferència de la gestió" de la xarxa de Rodalies, que actualment porta Adif, en la reunió que han mantingut avui a Madrid, de manera que ha plantejat un “canvi radical de funcionament” de la xarxa ferroviària.

Rull, després d’una reunió de dues hores amb la ministra, ha assenyalat que la Generalitat té l’objectiu de gestionar les infraestructures ferroviàries a més de ser l’operador de la xarxa, ja que així, gestionant tant les vies com els trens, la Generalitat estarà “en condicions d’oferir un servei millor”.

Puntualitat al 58%

En aquest sentit, el conseller ha apuntat que els nivells de puntualitat de Rodalies no són “els més adequats”, ja que en els serveis de mitja distància els objectius horaris s’acompleixen al 58%. “Un nivell gens acceptable”, segons ha dit.

Josep Rull i Ana Pastor s'han reunit avui a Madrid / EFE

"Com a Govern no ens resignarem”, ha assegurat Rull, que ha afegit que la propera setmana hi ha prevista una reunió amb Renfe per prendre decisions “amb caràcter immediat”, per revertir la situació actual de la xarxa de Rodalies. Així mateix, el conseller ha assegurat que Pastor ha rebut la petició de transferència "amb molta educació" i que la trobada ha estat "positiva".

Finalment, Rull ha advertit que el Govern espanyol "intenta guanyar als tribunals allò que és incapaç de guanyar a les urnes", amb la presentació d'un recurs davant el Tribunal Constitucional contra la Conselleria d'Exteriors.