El líder d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, vol saber quant ha costat l'operatiu orquestrat pel Ministeri de l'Interior per 'caçar' i detenir el president Carles Puigdemont si decidia tornar a Catalunya per a la investidura. De fet, en els últims dies, la policia ha desplegat un ampli dispositiu per detectar Puigdemont, mirant des dels maleters dels cotxes que entraven per la Junquera fins a registrar les clavegueres del parc de la Ciutadella, on hi ha l'edifici del Parlament.

L'operatiu ha molestat Rufián, que ha registrat aquesta tarda al Congrés una bateria de preguntes dirigides al ministre de l'Interior, José Ignacio Zoido, per saber el cost de l'operatiu i la seva finalitat. A més, també demana saber si s'han fet operacions per buscar Puigdemont fora del territori català i si hi ha agents de la policia espanyola desplaçats a Bèlgica per seguir els membres del Govern exiliats.

Finalment, en una pregunta amb força intenció crítica, Rufián retreu a Zoido si "li sembla una bona gestió i una prioritat màxima per a la seguretat destinar milers d'euros en buscar un candidat —no condemnat per cap jutge— votat pels catalans mentre estem en màxima alerta terrorista".

 

Les preguntes arriben després de l'ampli desplegament policial que s'ha fet arreu del territori, i després que el ministre de l'Interior assegurés fa uns dies que hi havia un dispositiu per trobar i detenir el president Carles Puigdemont si intentava entrar a Catalunya per a la investidura. "Procurarem que Puigdemont no pugui entrar ni al maleter d'un cotxe", va assegurar Zoido.