El partit d'Unión, Progreso y Democracia (UPyD) i el diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, s'han enganxat aquest dilluns a les xarxes socials per la declaració del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena a la justícia belga el pròxim 4 de setembre

"Si Llarena és tan patriota, ho ha fet tot tan bé i no té res de què avergonyir-se, per què teniu tanta por que declari en un tribunal europeu?". Aquesta ha estat la pregunta que no ha agradat al partit de Rosa Díez, que ha comparat el judici a Llarena amb el judici dels presos polítics i exiliats. 

UPyD ha respost a Rufián sobre la situació de Llarena recriminant que els exiliats no vinguin a l'Estat espanyol. "Puigdemont, Rovira, Comín, Ponsatí, Serret, Puig. Tots ells són pròfugs de la justícia espanyola que van abandonar el "poble català" que deien defensar com a covards", i ha afegit que Rufián encara té "la barra de parlar de patriotisme". 

"Si s'haguessin quedat aquí ara mateix estarien passejant pel pati d'una presó amb més gent que votants teniu vosaltres. En canvi, van decidir marxar i ara us estan retratant per Europa per a vergonya vostra com els escarcellers que sou, patriots", ha respost el diputat republicà.