En les negociacions completament bloquejades entre el PSOE Unidas Podemos, ha aparegut un relator sorpresa. Aquest dimecres a la nit, el portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Gabriel Rufián, ha trucat al secretari general de Podemos, Pablo Iglesias i al ministre de Foment, José Luis Ábalos, en un últim intent d'acostar les posicions. També s'ha reunit amb el líder d'Izquierda Unida, Alberto Garzón. Ara mateix, les posicions estan enrocades i no hi ha entesa per a un govern de coalició a poques hores de la segona votació.

Segons han informat fonts de l'entorn de Rufián, les trucades a Ábalos i Iglesias i la reunió amb Garzón han tingut lloc aquest dimecres a la nit, passades les onze, un cop evidenciada la ruptura entre les dues formacions. "Ha estat per a demanar-los responsabilitat", asseguren aquestes fonts.

Ara per ara, amb tot el mal fet, les negociacions continuen totalment bloquejades i sense veure la llum al final del túnel. Malgrat tot, des de les dues parts asseguren que encara es pot salvar la situació, sempre i quan sigui l'altre el que es mogui. "Podemos hauria de rectificar i entrar en raó", diuen des de la Moncloa. "Unidas Podemos continua apostant per un govern de coalició i amb aquest objectiu porta intentant pactar amb el PSOE des de gairebé la nit electoral", replica l'entorn de Pablo Iglesias.