Lluny del pessimisme, a Esquerra Republicana estan molt satisfets amb la primera reunió de la taula de diàleg entre la Generalitat i l’Estat. L’endemà d’aquella trobada, el portaveu dels republicans al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha insistit en una paraula: orgull. “Ahir va ser un dia perquè qualsevol demòcrata se senti orgullós”, ha assegurat el diputat. “Vam veure gent diferent parlant i dialogant, i no amenaçant-se i empresonant-se. Ja és una bona notícia”, ha reiterat.

En declaracions als mitjans de comunicació aquest dijous abans del ple del Congrés, Gabriel Rufián ha subratllat que “la política últimament ens dona poques oportunitats per estar contents i orgullosos”, i que ahir va ser un d’aquests dies. “Allò que va començar durant els dies previs a la investidura, i que molta gent va criticar, ahir es va culminar”, ha conclòs en aquest sentit.

Preguntat sobre què votaran avui al sostre de despesa, pas previ a la tramitació dels pressupostos de l’Estat, el dirigent republicà no ha volgut avançar la posició. Tot i així, ha recordat que ahir es va complir l’acord d’investidura i ha insistit que “ERC compleix els seus acords”. Fonts republicanes avancen que els seus 13 diputats s’abstindran.