"La pregunta és: què farà el Govern espanyol per evitar el referèndum?" Això és el que ha dit el portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, en una entrevista, aquest dissabte a la nit, al programa La Sexta Noche

Rufián creu que les declaracions que va fer ahir el portaveu del Govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres demostren que no volen tenir en compte la "determinació d'un poble". També ha afegit que de cap manera el procés i el referèndum són "xerrameca".

El diputat d'ERC s'ha preguntat per què unes urnes suposen un "desafiament" a l'Estat i s'han de tractar de "conspiració". A parer seu, "la única derrota que Rajoy té a l'horitzó és el referèndum". 

Finalment, quan se li ha preguntat si espera el suport dels comuns, Rufián ha assegurat que "no li importa el que pensin Colau, Coscubiela o Domènech". Segons el líder d'ERC, el que més el preocupa són els votants dels comuns, ja que "els van prometre un canvi i els seus líders polítics no estan complint amb les promeses electorals".