El diputat d'ERC Gabriel Rufián ha mencionat la nova cançó de Rosalía Milionària per posar en dubte el manifest Koiné, que reivindica el català com a única llengua oficial. 

El tuit ha estat polèmic a la xarxa, que ha rebut resposta de representants polítics com Francesc de Dalmases, que ha destacat que les conselleres de Cultura Mariàngela Vilallonga i Laura Borràs van signar el manifest. Un fet que els ha comportat "insults i amenaces per part dels unionistes", ha dit en un tuit, en què deixa clara la seva incomprensió cap a les declaracions de Rufián. 

En el mateix sentit s'ha expressat l'exconseller Josep Huguet, que proposa una treva "entre puristes i mestissos en l'àmbit de l'independentisme". Huguet ha apuntat que si el tema va de llista d'insults i amenaces, li sembla que "Rufián guanya com a receptor". 

El Grup Koiné, vinculat inicialment a l’ANC i integrat per professionals de la llengua, és l’impulsor del manifest Per un veritable procés de normalització lingüística a la Catalunya independent.

Mobilitzats “a partir de la preocupació per certes promeses d'alguns polítics sobre la cooficialitat del castellà en una futura república catalana”, els autors advoquen pel català com a llengua única del país i alerten contra el que anomenen “ideologia del bilingüisme”, a la qual atribueixen la “pràctica de la subordinació sistemàtica i generalitzada de l’ús del català a l’ús del castellà”.