El diputat d'Esquerra Republicana al Congrés Gabriel Rufiàn defensa que Carles Puigdemont és "el president legítim de Catalunya, sigui quina sigui la seva situació personal i jurídica". Ho ha dit en una entrevista al programa "8 al dia" de 8TV on també ha recordat que Esquerra Republicana sempre ha donat suport als candidats proposats per Junts per Catalunya (JxCat) :"Per Esquerra no serà (...) sempre hem volgut investir tots els candidats presentats per JxCat i així segurià sent", ha afirmat.

 

Per primer cop, Rufian s'ha pronunciat amb claretat sobre aquesta qüestió; a principis de setmana, no descartava un nou intent d'investidura de Carles Puigdemont però assegurava que "calia parlar" de l'assumpte

Rufián s'ha mostrat partidari que la Mesa del Parlament faci tot el possible per investir Puigdemont: "La mesa se l'ha de jugar" i "qui no sàpiga a què s'enfrontava que no s'hi hagués ficat", ha sentenciat.

El diputat trenca una llança a favor de la investidura de Puigdemont tot i que el mes de gener, el Tribunal Constitucional (TC) es va declarar contrari a la investidura d'un candidat absent. En la seva resolució avisava de les possibles conseqüències penals que podria tenir per la Mesa anar en contra del què dicta el TC. 

Mentrestant, Carles Puigdemont segueix a la presó de Nümenster a l'espera que es resolgui l'ordre d'extradició.