El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha respost aquest dimarts a les dures declaracions que va fer diumenge el president socialista de Castella-la ManxaEmiliano García-Page, qualificant de "virus" les voluntats polítiques del Govern i bona part de la societat catalana.  

"A Catalunya es requerirà una enorme dosi d'antibiòtic polític per al virus que els independentistes han inoculat a molta gent", va dir el socialista Emiliano García-Page en una entrevista concedida el cap de setmana a Europa Press.

Sobre aquestes declaracions, Rufián s'ha preguntat irònicament: "Ara canvia García-Page per Tardà i independentistes per espanyolistes i calcula quants telenotícies hauria obert".

Però les declaracions del president de Castella-la Manxa no es van quedar aquí i va insistir en la seva teoria sobre Catalunya. "Hi ha molta gent a qui cal tractar-li el virus que li han inoculat. L'independentisme no deixa de ser un virus, una malaltia vírica en l'àmbit polític molt complex i que requereix paciència i temps".  

Segons el socialista García-Page, el govern espanyol de Sánchez no té una estratègia diferent amb el Govern i va concloure: "Abans que es trenqui Espanya, es trencaria el PSOE, Sánchez ho té clar".