El diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián ha reconegut que el sorprèn que es vinculi Fèlix Millet amb l'independentisme per ser "membre honorífic de la FAES i amic personal d'Aznar". "Nostre no ho és. És com quan ens vinculen amb Pujol", ha afegit.

En declaracions a Radio Euskadi, Rufián ha apuntat, a més, que el fet que un grup "gairebé extraparlamentari com el PP", que té quatre diputats a Catalunya, "governi la Generalitat és un fet antidemocràtic".

Així mateix, ha reconegut que veu el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, "més fort que mai amb el suport de Cs i el PSOE". "Fins i tot hem vist Podemos aplicar un silenci curiós i una espècie de 155 a la seva cúpula per independentistes", ha criticat, per afegir que malgrat que Podemos va despertar molta il·lusió en els seus orígens "s'ha anat aproximant a posicions de la vella política" per "pura supervivència".

D'altra banda, ha valorat que el "procés d'autodeterminació català" ha demostrat que les forces polítiques que el componen han arribat a acords "fins i tot en escenaris pitjors" que l'actual, la qual cosa, al seu parer, "reflecteix la gran victòria del procés".

D'aquesta manera, ha apostat perquè els "exiliats i els qui són a la presó puguin exercir els seus drets", cosa que "inclou també Puigdemont". "Per nosaltres el president legítim és Puigdemont però si no pot tornar per la repressió de l'Estat el pla B seria el número dos, que és el vicepresident del Govern, encara que estic convençut que s'aconseguirà un acord", ha afegit.

Un cop s'ha conegut la sentència del cas Palau, que condemna a 9 i 7 anys de presó per Millet i Montull i més de 6 milions de multa per CDC, el portaveu d'ERC ha fet una piulada dient que "Surt més barat robar que votar", fent referència als presos polítics.