El candidat d'ERC a les eleccions generals, Gabriel Rufián, ha recordat aquest dilluns que les manifestacions contra la presència del Rei sempre han estat pacífiques. El dirigent d'ERC ha fet aquestes declaracions hores abans que el monarca assisteixi als premis Fundació Princesa de Girona aquesta tarda. 

Rufián ha dit que les manifestacions convocades neixen de la indignació per les declaracions del Rei després de l'1-O, quan segons el seu parer es va posicionar al costat de la dreta mentre que les persones que havien votat "s'estaven curant les ferides", ha expressat en una entrevista a RNE.

"El 3-O era un cap d'Estat que semblava un militar", ha dit sobre Felip VI, i ha assegurat que molts monàrquics es van sentir orfes aquells dies, i li ha citat que reflexioni sobre les protestes en contra de la seva presència.

Derrota del PSOE

El candidat republicà ha esperat una derrota del PSOE a Catalunya en les eleccions generals per "cargolar" el seu candidat, Pedro Sánchez, a una taula de negociació.

"Nosaltres volem dialogar, fer política, i això passa per la derrota del PSOE a Catalunya el proper 10 de novembre perquè sinó es veuran enfortits els pactes amb (Pablo) Casado i (Albert) Rivera", ha expressat el republicà.