El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha advertit avui que als jutges "només els falta a la toga el logo del PSOE, del PP o dels bancs" i ha considerat una "vergonya" que els dos principals partits se'ls "reparteixin" en els despatxos.

En declaracions als periodistes als passadissos del Congrés, Rufián ha rebutjat la proposta del PSOE i del PP de designar al magistrat Manuel Marchena com nou president del Consell General del Poder Judicial abans de l'elecció dels vocals.

Ha criticat la politització de la Justícia i ha assenyalat que la designació de Marchena suposa "un premi cap a aquells que han reprimit, copejat i auspiciat la repressió al poble de Catalunya".

Sobre el magistrat Andrés Martínez Arrieta, que presidirà el tribunal que s'encarregarà del judici del procés en substitució de Marchena, ha dit que la seva opinió sobre la majoria dels jutges és "bastant negativa", ja que, al seu entendre, "acaben treballant per al poder econòmic o per al poder polític".

"Només li falta a la toga el logo del PSOE, del PP o dels bancs", ha denunciat Rufián, que ha recordat la polèmica sentència sobre l'impost de les hipoteques en assenyalar que hi ha 13 jutges en el Tribunal Suprem que treballen per a la banca, la qual cosa "és un problema per a tots, votis a qui votis", ha advertit.