El "tiquet electoral" d'ERC per Barcelona a les eleccions al Congrés dels Diputats comptarà amb l'experiència del número dos, Joan Tardà, present en la llista per quarta vegada consecutiva, mentre que amb el seu flamant cap de llista, Gabriel Rufián, candidat de perfil independent i d'arrels no catalanes, el partit manifesta la seva estratègia de renovació i obertura cap a l'electorat de les àrea metropolitana de Barcelona que, en aquest tipus de comicis, ha capturat majoritàriament el PSC.

Rufián, exmembre del secretariat nacional de l'ANC i integrant de Súmate, encapçalarà la candidatura republicana a les eleccions generals del 20 de desembre a proposta del mateix Tardà. Els consellers per la demarcació de Barcelona ho han ratificat aquest dissabte al Consell Nacional del partit per 122 vots a favor, dos en contra i cinc en blanc. Tardà era el nom que més sonava per encapçalar la llista.

Rufián ha agraït "l'acte de generositat enorme" de Tardà, en proposar-lo com a número u, i ha assegurat que és un "honor compartir projecte polític amb ell". Tot i això, ha volgut deixar clar que "només estic aquí de passada" i que té "molt clar que ell [Tardà] és el numero u".

La major part del discurs l'ha fet en castellà, recordant les seves arrels a Jaén i Granada. El cap de llista ha assegurat que anirà a Madrid a "dir a aquells que mai perden que han perdut perquè el poble català ha guanyat".

IMG_2575

Tardà, en la seva intervenció després de les votacions, ha promès que defensaran "la legitimitat i desobediència del Parlament de Catalunya" i "tant de bo, puguem defensar el govern de Catalunya que ja s'haurà constituït". Ha assegurat que "sabrem respondre amb dignitat davant l'ofensiva espanyola" i que "mai, mai no decebrem el nostre poble".

Els acompanyaran Ester Capella en el tercer lloc per Barcelona i Xavier Eritja, Teresa Jordà i l'independent Jordi Salvador Duch com a caps de llista per Lleida, Girona i Tarragona, respectivament. El jutge Santi Vidal serà candidat pel Senat a Barcelona.

ERC concorre per separat de CDC a les eleccions generals, tal com van anunciar la setmana passada, esvaint totes les possibilitats d'una llista conjunta seguint el model de Junts pel Sí al Parlament.

Llegeix les llistes completes