ERC ha començat aquest dimarts a escalfar motors per la campanya electoral del 10-N, que comença oficialment dijous, amb un míting dins la presó de Lledoners en el que hi han participat els candidats Gabriel Rufián i Maria Dantes, així com també els presos Oriol Junqueras, Raül Romeva i fins i tot hi ha passat Jordi Cuixart. A la sortida, Rufián ha traçat davant la premsa les línies mestres de la campanya i ha erigit ERC com l'"únic obstacle" per evitar que el PSOE pacti amb la dreta després de les eleccions. 

"La clau és que el PSOE no pugui escollir", ha avisat Rufián, que veu pràcticament fet que si pot triar optarà per pactar amb Pablo Casado o Albert Rivera. De fet, ha acusat Sánchez de "pidolar" i "competir" pels vots de la dreta, pel que ha defensat que si ERC treu uns bons resultats podrà ser un "obstacle" per evitar aquest acord. Si no és així, ha reconegut que "costarà" entendre's amb un PSOE "fort que l'únic que fa és exhumar un genocida entre crits de 'Visca Franco' i "Visca Espanya' o que amenaça amb el 155". 

Les explicacions de Buch, "insuficients"

A les portes de la presó, Rufián també ha criticat l'actuació policial dels darrers dies contra les protestes post-sentència i, malgrat considerar que el problema de la BRIMO no depèn de conseller que estigui al davant, ja que ho considera un tema "històric des de temps de Joan Saura", ha titllat d'"insufients" les explicacions de l'actual conseller Miquel Buch.

Rufián també ha considerat que el cap de l'operatiu que va permetre que els "nazis" creuessin mitja ciutat i ataquessin un jove independentista, hauria "estat cessat en qualsevol país normal", però ha demanat abordar la situació d'una manera "seriosa i ferma".

Rufian Lledoners ACN

Els republicans han oberts així des de Lledoners el meló de la campanya, en un míting on hi han participat una quarantena d'interns, ja que només hi podien accedir els que tenen dret a vot i l'han demanat ja pel 10 de novembre. ERC ja havia fet actes dins les presons en l'anterior campanya, però aquest ha estat el primer en el que hi ha pogut participar el president d'ERC, Oriol Junqueras, així com Romeva i Cuixart. 

Amb tot, els republicans tornaran a Lledoners aquest dissabte, on celebraran el míting central de campanya, coincidint amb els dos anys de presó de Junqueras.