Una de les frases que han quedat més gravades en el públic en l’acte que han celebrat les entitats sobiranistes aquest diumenge a Montjuïc és la que ha formulat el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. En castellà i interpel·lant directament l’Estat espanyol, Cuixart ha dit “que no tenen prou presons per tancar-hi tot el poble de Catalunya”.

Una frase que s’ha fet seva el diputat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, que ha penjat al seu compte de Twitter una fotografia amb l’exdiputat de la CUP, David Fernàndez, demanant "cel·la amb ell”.

Una imatge curiosa i divertida on tant Rufián com Fernández apareixen somrients i que serveix per donar suport a la frase de Cuixart, que minuts més tard també ha pronunciat el president de l’ANC, Jordi Sànchez. Un atac a l’executiu de Rajoy arran de la persecució penal que està duent a terme el Tribunal Constitucional contra els responsables de la consulta del 9-N i contra els cinc membres de la Mesa del Parlament. “A Espanya queda clar que la divisió de poders no existeix”, han exclamat des de les entitats sobiranistes.

El cantautor Lluís Llach i el politòleg madrileny Ramón Cotarelo s'han afegit després a la broma de Rufián.