Front comú del diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, després que l'escriptor Arturo Pérez-Reverte carregués dissabte contra el republicà deixant anar que "a Rufián li pegaven al col·legi o tenia por que li peguessin" perquè, d'aquí, considera que "surten un munt d’actuacions i conductes posteriors".

El diputat d'ERC ja va retreure-li llavors que "cal ser molt miserable per frivolitzar així el bullying" i, fins i tot, s'hi va posar pel mig el també escriptor Suso de Toro; però no va ser fins ahir a la nit que l'alcaldessa de la capital catalana es va desfogar sobre aquesta qüestió a Twitter posant en relleu que, tot i que en moltes ocasions discrepa amb Rufián, "en això té tot el meu suport" perquè considera que Pérez-Reverte "hauria de demanar disculpes a les víctimes del bullying".

L'escriptor va trigar poc més de mitja hora a respondre a Colau i va provar d'apartar-la de la picabaralla amb Rufián demanant-li que "a mi no m'utilitzi per les seves porqueries politicofolklòriques" perquè, a parer seu, "ningú li ha donat cap pandereta en aquesta festa", mentre va aprofitar per exigir-li que anés "a fer demagògia barata a una altra banda".

Davant d'això, Colau es va mostrar irònicament confusa per la seva "agressivitat" perquè no entén com un home culte com ell no se senti interpel·lat per reflexions com la que va fer l'exdiputat de Podemos al Congrés i advocat David Bravo, que va criticar les paraules de l'escriptor posant damunt la taula que dient això de Rufián evidencia que "assumeix un discurs còmplice amb l'agressor".

El pitjor, però, encara havia d'arribar. Veient la resposta de l'alcaldessa de Barcelona, Pérez-Reverte, que cal recordar que a principis de novembre va ser guardonat per l'Ajuntament de la capital catalana amb el Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino 2017, va definir Colau com a "una dona inculta" que, a més, considera que té "escassa comprensió audiovisual" i li va demanar que "reservi les seves demagògies casposes per a Sálvame", en què va reconèixer que és bisexual i que va tenir una nòvia italiana.

L'alcaldessa ja no va respondre més als insults, però, és aquí justament quan Rufián ha entrat en escena ja aquest matí. "Arturo, es tracta d'acabar amb el bullying, no d'anar buscant noves víctimes. Calma't una mica, nano", li ha demanat.

A partir d'aquí (i de moment), no hi ha més respostes ni dels polítics ni de l'escriptor; tot és una cascada de retrets dels tuitaires cap a Pérez-Reverte. Això sí, sense insultar i només recordant-li que "els catalans fem coses".