L’escriptor Arturo Pérez-Reverte ha carregat contra el diputat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, tot assegurant que la manera de ser del republicà es deu, segons ell, a que “li pegaven al col·legi o tenia por que li peguessin”.

Així ho ha afirmat l’acadèmic de la llengua al programa La Sexta Noche, on ha afegit que a causa d’aquesta situació, “surten un munt d’actuacions i conductes posteriors” de Rufián, ja que cadascú “es busca la vida com pot”.

Pérez-Reverte i Rufián ja se les havien tingut anteriorment a twitter, i aquest cop el diputat d’ERC no ha deixat passar l’ocasió de deixar en evidència a Reverte, amb un tuit on a banda de negar que hagués estat víctima d’assetjament a les aules, considera que cal ser “molt miserable per frivolitzar així el bullying”.

A banda d’aquesta referència directa a Rufián, Pérez-Reverte també va aprofitar la seva intervenció al programa televisiu per assegurar que Espanya és un “Estat fallit”, al seu parer perquè “ens ha faltat una guillotina, i no simbòlicament”, unes paraules que han indignat al també escriptor Suso del Toro.