El candidat al Congrés d'ERC Gabriel Rufián ha valorat el resultat de l'enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), que dona guanyadora a Esquerra en les eleccions al Congrés del 28-A a Catalunya. Rufián ha assenyalat que en el partit no comenten les enquestes, però assenyala que li agradaria "perdre algun dia una enquesta i guanyar unes eleccions".

Les bones perspectives de vot d'ERC a les eleccions del 28 d'abril no han fet canviar el discurs dels republicans. El candidat del partit i encara diputat Gabriel Rufián no ha volgut comentar les enquestes, però sí que ha mostrat el desig de guanyar les eleccions encara que es perdin algunes enquestes. Rufián, però, ha destacat la feina feta per la seva formació al Congrés i s'ha erigit com la oposició "real" durant la legislatura, tant durant l'etapa de Mariano Rajoy al capdavant com posterior a la moció de censura.

El diputat ha destacat que el partit ha estat l'únic que dit les "coses clares" i davant de "gent molt nociva". "Hem estat la millor bandera que hi ha hagut per la democràcia com quan anàvem amb la fotografia de José Couso davant d'un senyor de la guerra com Aznar". En aquest sentit, el republicà ha destacat que la notícia no és per què ho feia ERC, sinó per què la resta no ho feia.

Considera "indecent" l'actitud de PP i C's


En relació al tema de l'eutanàsia, el diputat considera que l'actitud de PP i Ciutadans és "indecent", i destaca Catalunya com un país que està "molt més proper" a altres nacions com els Països Baixos.

El diputat ha lloat "l'acte d'amor" que va fer el marit de María José Carrasco, i ha lamentat alguns postulats de partits conservadors. "És indecent pensis com pensis o votis el què votis", ha reblat el candidat d'ERC que ha demanat que "ens posem d'acord entre tots, perquè no passin aquestes coses".

Reobrir les clavegueres

A més, ERC demanarà reobrir la comissió d'investigació de les 'clavegueres de l'Estat' i repta Pedro Sánchez perquè "no veti" Villarejo en una compareixença. Rufián ha tornat a lamentar que la comissió es va "tancar en fals" i diu que proposaran posar-la altre cop en marxa "el primer dia" de legislatura. Rufián ha lamentat les informacions que estan sortint sobre les investigacions a Podem i Pablo Iglesias.

En aquest sentit, el diputat "comparteix el patiment" del líder de la formació morada, però recorda que el partit "callava en moltes ocasions" quan les clavegueres de l'Estat actuaven contra l'independentisme. Rufián ha assegurat que malgrat el què digui el govern espanyol, "les clavegueres continuen existint".