El líder d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha avisat aquest dijous al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que abordar els pactes de la reconstrucció en una comissió parlamentària és "imprudent" i ha considerat que és "la millor manera perquè un tema mori". "És una pena", ha afegit.

Tot i que Rufián ha tornar a afirmar que la proposta va començar "malament", perquè suposava reeditar els Pactes de la Moncloa, sí que ha volgut insistir en uns pactes integrals per a la vida i ha considera que "un tema tan enorme" s’hauria d’abordar en un altre espai i no"“com si fos qualsevol altre tema".

Rufian ha fet aquestes declaracions en una entrevista a TVE on ha tornat a criticar que l'Estat hagi optat per la "recentralització", que considera que s'ha demostrar "absurda". Tot i això, ha apostat per una oposició "el màxim de responsable possible fins al final". En aquest sentit, el republicà ha dit que "segurament" hi seran igualment, però ha opinat que s'hauran d'acabar reformulant perquè "la realitat ens passarà per sobre".

 

Per altra banda, Rufián ha confessat que no li van agradar les declaracions de la portaveu del Govern, Meritxell Budó, en que va dir que una Catalunya independent hauria gestionat millor la crisi del coronavirus i no s’haurien produït tantes morts. En la mateixa entrevista, el líder d'ERC a Madrid ha titllat les declaracions de "nefastes" i ha assegurat que no les comparteix. "A mi no m'escoltaran mai dir alguna cosa així", ha conclòs.