Més enllà de les càmeres, els debats televisius i els mítings arreu de Catalunya, la campanya també té altres cares, cares més humanes, que tenen lloc quan els focus s'han apagat. A poc més de vint-i-quatre hores perquè conclogui la campanya, el número dos d'ERC, Gabriel Rufián, ha pujat a l'autobús de campanya on viatgen els periodistes que cobreixen els actes del partit.

Ho ha fet acompanyat del president del grup parlamentari i cap de campanya, Sergi Sabrià, durant el trajecte fins a Girona, on els republicans han fet el penúltim míting abans de la cita electoral.

WhatsApp Image 2019 04 25 at 18.46.31

En arribar a la capital gironina, poc abans de les set de la tarda, Rufián ha fet un petit passeig per la ciutat, on diverses persones s'han parat per saludar-lo i demanar-li algun selfie. Fins i tot un jove que anava en cotxe, ha aturat l'automòbil i li ha demanat una fotografia. El candidat dels republicans ja hi esta acostumat, li passa sovint i més encara en campanya, quan tenen tots els focus mediàtics a sobre.

Abans de pujar a l'autobús, Rufián, Sabrià i també la portaveu del partit, Marta Vilalta, han dinat amb els periodistes en un restaurant del barri de Sants. Allà, s'ha fet l'habitual intercanvi de regals entre periodistes i candidats. Rufián ha estat obsequiat amb una samarreta amb una de les frases més repetida als mítings: "El PSOE no fa, al PSOE se l'obliga a fer", acompanyat de la paraula "xaval", que Inés Arrimadas va utilitzar per  interpelar-lo en un debat. 

Rufian samarreta regal periodistes - MArc Puig (cedida ERC)

També hi ha hagut obsequi pel número u de la candidatura, Oriol Junqueras, malgrat el seu empresonament a Soto del Real. Per ell, s'ha triat la frase "guanyeu, guanyeu, guanyeu i guanyeu" que Junqueras utilitza parafrasejant Luís Aragonés. Rufián ha completat l'intercanvi de regals donant als periodistes un exemplar del seu llibre 'Ser d'esquerres és ser últim de la fila (i saber-ho)'.